• Home  / 
  • Fotbal
  •  /  14.Iulie Belgia vs ANGLIA 1 @ 2.2 (câștigat)

14.Iulie Belgia vs ANGLIA 1 @ 2.2 (câștigat)

July 14, 2018

Belgia – Anglia

Partida se dispută pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg. Belgia și Anglia vor lupta pentru medaliile de bronz, după ce au pierdut în semifinale, 0-1 cu Franța, respectiv 1-2, în prelungiri, cu Croația.

 

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor, pe 28 iunie, la Kalinigrad, iar Belgia a învins Anglia, scor 1-0, prin golul marcat de Adnan Januzaj (51).

 

S-a vorbit mult atunci despre o tactică a insularilor de a pierde deliberat jocul, pentru a avea un culoar mai favorabil în fazele eliminatorii. Cu garnituri aproape complet schimbate faţă de meciurile precedente, cele două echipe nu au căutat victoria cu orice preţ, părând în mare măsură mulţumite cu situaţia existentă.

Belgia a câștigat grupa G şi a jucat în optimi cu Japonia (3-2). Anglia a terminat pe locul secund şi a întâlnit în optimi Columbia (1-1, 4-3 la penaltyuri).

 

Belgia a mai jucat o finală mică la CM şi în 1986, pe care a pierdut-o în prelungiri, 2-4, cu Franța.

Anglia are în palmares un titlu mondial, cucerit în 1966, pe teren propriu, și a mai disputat o finală mică în 1990, pierdută 1-2 cu Italia, gazda turneului final.

 

Southgate a recunoscut că meciul de sâmbătă, pentru locul 3, împotriva Belgiei, „nu este un meci pe care toate echipele vor să-l joace”, însă va încerca să-şi mobilizeze jucătorii. „Avem două zile pentru a ne pregătim şi dorim ca meciul să fie un motiv de mândrie. Va fi dificil, pentru ca toată lumea să se remobilizeze mental, va fi o provocare, însă o vom face şi ne vom asigura că suntem pregătiţi ca grup, pentru că este un grup foarte mândru de munca sa”, a adăugat el.

 

Pont: BELGIA vs ANGLIA 1@2.2

Click here to add a comment

Leave a comment: